До міжнародної акції “Запалімо свічку пам’яті” долучилася Нова Зеландія

До міжнародної акції “Запалімо свічку пам’яті” долучилася Нова Зеландія

Укрінформ
Українці новозеландського міста Окленд приєдналися до Міжнародної акції вшанування пам’яті жертв Голодомору “Запалімо свічку пам’яті”.

Про це повідомляє Об'єднання українців Нової Зеландії (Ukrainian Association of New Zealand (Northern Regions). 

"Ми дізналися про міжнародну акцію “Запали свічку пам'яті” від Посольства України в Австралії, а також офіційних ФБ-сторінок Світового Конгресу Українців, Союзу українських організацій Австралії та Українського інституту національної пам’яті і вирішили, що Нова Зеландія не може бути осторонь", - повідомила активістка Об’єднання українців Нової Зеландії Таміла Мостіпан.

Читайте також: У Казахстані й Узбекистані вшанували пам'ять жертв Голодомору

Члени української громади Окленда, які зібралися, аби підтримати акцію, поділилися історіями своїх рідних, які пережили Голодомор, ознайомилися з матеріалами про Голодомор, які передало в Нову Зеландію Посольство України в Австралії, і погодилися сприяти поширенню правди про страшну історію штучного голоду 1932-1933 років у Новій Зеландії.

Очікується, що Окленд "передасть" символічну свічку Сіднею, де завтра пройдуть масштабні заходи за участю численної української громади та представників посольства України в Австралії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-