Українці Італії підтримають нацгвардійця Марківа на суді

Українці Італії підтримають нацгвардійця Марківа на суді

Укрінформ
У Римі формують групу серед бажаючих підтримати затриманого владою Італії українського військового Віталія Марківа під час другого засідання суду, яке відбудеться 14 вересня в Павії.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив громадський активіст, голова Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький.

"Друзі, формуємо групу з Риму на поїздку до Павії, на засідання суду у справі Віталія Марківа. Виїзд в цей четвер ввечері, повернення - в п'ятницю, після завершення суду", - написав він. 

Городецький наголосив, що присутність українців на суді є надважливою, адже "наша увага до судового процесу, наша небайдужість - це наш маленький вклад у відновлення справедливості та якнайскоріше звільнення Віталія Марківа".

Він нагадав, що судове засідання у справі Марківа відбудеться в п'ятницю, 14 вересня, о 9.00 в суді Павії за адресою: Piazza del Tribunale, 1. Всі наступні засідання проходимуть що два тижні.

Також українець попросив на суд одягнути вишиванки.

Нагадаємо, заступника командира взводу першого батальйону оперативного призначення НГУ імені Кульчицького старшого сержанта Віталія Марківа затримали 30 червня 2017 року затримали в Італії, куди він приїхав у відпустку до матері, за підозрою в убивстві у травні 2014 року фоторепортера громадянина Італії Андреа Роккеллі та його російського напарника Андрія Миронова поблизу окупованого на той час Слов'янська під час мінометного обстрілу.

Генеральна прокуратура України наполягає, що Марків не міг цього зробити, оскільки на озброєнні Національної гвардії тоді взагалі не було мінометів. У ГПУ також нагадали, що на той час згадану територію не контролювала українська влада і що Роккеллі перебував у зоні бойових дій без належного узгодження з владою України.

Служба безпеки України веде кримінальне провадження за фактом загибелі Роккеллі з кваліфікацією "теракт".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-