У Китаї запалили свічку за жертвами Голодомору в Україні

У Китаї запалили свічку за жертвами Голодомору в Україні

Фото
Укрінформ
Представники української громади та посольства в Пекіні долучились до міжнародної акції "Запали свічку пам’яті", присвяченої 85-м роковинам Голодомору в Україні 1932-1933 років.

Як повідомляється на офіційному сайті Посольства України в КНР, поминальний захід відбувся 5 вересня.

"Прийнявши символічну свічку пам’яті від Іраку, учасники заходу, що відбувся біля православної каплички на території українського диппредставництва в Пекіні, хвилиною мовчання вшанували пам’ять дітей, убитих злочинним сталінським режимом страшною смертю – голодом", - йдеться у повідомленні.

Присутніх детально ознайомили з жахливим злочином ХХ століття, роздавши їм інформаційні брошури.

Нагадаємо, що 6 вересня Мозамбік прийме естафету цієї акції, до якої вже встигли долучитися Туреччина, Йорданія та Ірак.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 вересня, за 85 днів до Дня пам’яті жертв Голодомору, Україна і світ розпочали вшановувати загиблих під час геноциду 1932-1933 років українців. 

За перебігом акції впродовж 85 днів можна стежити на веб-сторінці "85-ті роковини Голодомору", розробленій Українським інститутом національної пам'яті. Там на інтерактивній мапі світу будуть марковані свічками-позначками міста, де відбулися міжнародні вшанування пам’яті жертв геноциду.

Фото: china.mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-