Аваков та Джемілєв зустрілися з кримськотатарською та українською громадами Туреччини

Аваков та Джемілєв зустрілися з кримськотатарською та українською громадами Туреччини

Фото
Укрінформ
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та глава Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв у ході свого візиту в Анкару провели зустріч з кримськотатарською та українською діаспорами Туреччини.

Зустріч відбулася 4 вересня у приміщенні кримськотатарської асоціації, повідомляє Ukr-Ayna.

"У сорока хвилинній двосторонній бесіді бубо обговорено мету зустрічі українського міністра з турецькими колегами та її результати. Арсен Аваков розповів присутнім про домовленості у сфері боротьби із тероризмом, незаконним переправленням мігрантів і торгівлею людьми, кіберзлочинністю, відмиванням коштів, отриманих злочинним шляхом, незаконним обігом наркотиків та транснаціональною організованою злочинністю", - сказано у повідомленні.

Крім того, Аваков повідомив про домовленості у військовій сфері.

Також під час зустрічі велику увагу було приділено темі кримських татар, зокрема проблемі в’їзду та виїзду з Криму. Як зазначив міністр, "наразі сторони працюють над лібералізацією процедури отримання дозволу на в’їзд до Криму для кримських татар з Туреччини".

У свою чергу, уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв розповів про викриття планів російських спецслужб в Криму. 

"Ми отримали інформацію про те, що аналітичний центр, який є близьким до російської влади, збирається відправити групу експертів в Крим для того, щоб вони ніби проводили там певні зустрічі, писали аналітичні довідки. Оскільки все це фінансується російською стороною, то вже можна говорити про те, що їхні висновки будуть необ’єктивними, абсолютно проросійськими і передача її турецькі стороні, мала б на меті, скоріше за все, визнання анексії Криму", - цитує Джемілєва Укрінформ.

Також не обійшлося без подарунків: представники української громади та Кримськотатарської асоціації в Анкарі презентували міністру сумку, чашку та тарілку з емблемою громади українців.

Фото: перше - Укрінформ, інші - ukr-ayna.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-