Українські вело-чумаки завершили 100-денну подорож Північною Америкою у Вашингтоні

Українські вело-чумаки завершили 100-денну подорож Північною Америкою у Вашингтоні

Фото, відео
Укрінформ
Команда українських велосипедистів, учасників благодійного проекту "Чумацький шлях до Північної Америки", завершили 100-денну подорож Північною Америкою у Вашингтоні.

Про це йдеться на офіційній сторінці проекту в Фейсбуці.

"Ми провели неймовірні 100 днів у Північній Америці, і зробили грандіозну подорож довжиною більше ніж 10 000 км. За цей час із нами траплялось сотні пригод, ми знайшли тисячі нових друзів! І знаєте, оглядаючись назад - стає сумно, адже це літо було саме потужне і насичене подіями для всіх учасників велопробігу, ми будемо із гордістю згадувати всі момнети, всі міста, всіх людей, котрі нас так тепло зустрічали. Дякуємо тим, хто нас підтримував під час цього важкого випробування, без вас - ми б не справились! Слава Україні", - зазначили у повідомленні.

Із завершенням благодійної подорожі, фінальною зупинкою якої був Вашингтон, велосипедистів привітали українські дипломати та громада США.

"Посол України в США Валерій Чалий разом з дружиною Людмилою Мазукою та Головою Крайового комітету США з визнання Голодомору геноцидом Михайлом Савківим зустріли велочумаків на фінішній прямій, подякувавши їм за успішну реалізацію проекту публічної дипломатії, покликаного консолідувати громадську підтримку України у США", - йдеться у повідомленні дипустанови.

Крім того, учасники проекту отримали від Посольства почесну грамоту.

Оскільки зустріч відбулася біля Меморіалу Голодомору-геноциду у м.Вашингтоні, всі учасники заходу поклали снопки пшениці на знак пам'яті про загиблих.

Також організатори проекту створили відео, яке охопило всі міста "Чумацького шляху".

Нагадаємо: команда українських велосипедистів, учасників благодійного проекту "Чумацький шлях до Північної Америки" 22 травня стартувала в Лос-Анджелесі на дистанцію 10 тис. кілометрів по Сполучених Штатах і Канаді. Команда велопробігу складається з ветеранів АТО, спортсменів та волонтерів,

За 100 днів активісти планували проїхати 435 міст від Тихого до Атлантичного океану. Проект мав на меті допомогти багатьом американцям та канадійцям відкрити сучасну й динамічну Україну, а також поширити інформацію про реальні події на Донбасі та в тимчасово окупованому українському Криму.

Два роки тому українські вело-чумаки організували подібний тур "Українці в Європі". Тоді активісти проїхали на велосипедах понад 11 тис. кілометрів за 100 днів через 16 країн від Львова до Одеси через Лісабон.

Фото зі сторінки у Фейсбуці Посольства України в США

Відео: Велопробіг "Чумацький шлях"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-