Фільм про Сліпака визнали найкращим на кінофестивалі в Португалії

Фільм про Сліпака визнали найкращим на кінофестивалі в Португалії

Фото
Укрінформ
Документальний фільм "Міф" про оперного співака Василя Сліпака визнали найкращим на фестивалі документального кіно Figueira Film Art Festival, який відбувся в Португалії.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Фейсбуці посольство України в Португалії.

"2 вересня 2018 року в м.Лісабон за участі кінорежисера І.Ясного відбувся показ документального фільму "Міф" - стрічки про життя та героїзм патріота України В.Сліпака; фільму, який вчора виграв одну з головних нагород Festival de Cinema da Figueira da Foz, Portugal", - йдеться у повідомленні.

При цьому, крім головної нагороди фестивалю, відзначили також режисера монтажу фільму – Ярослава Попова.

Нагадаємо, фільм "Міф" мав найширший прокат в історії українського документального кіно. В Україні прем'єра відбулася 8 лютого, після чого стрічку побачили в США, Канаді, Франції, Італії, Німеччині, Польщі, Швейцарії та Чехії.

"Міф" – новий фільм Леоніда Кантера та Івана Яснія – розповідає історію життя та загибелі Василя Сліпака – оперного співака зі світовим ім’ям та унікальним голосом. 

У стрічці поєднано документальні кадри та анімацію, яку створив український карикатурист Юрій Журавель.

Музику для фільму написали одні з кращих композиторів сучасності. Серед яких - Євген Гальперін, що писав музику для Люка Бессона і був близьким другом Василя; Роман Григорів та Ілля Разумейко (NOVA OPERA) та Едуард "Діля" Приступа.

Figueira Film Art - Festival de Cinema da Figueira da Foz - один з найважливіших фестивалів Португалії. Перший фестиваль був проведений ще 1972 року з ініціативи групи любителів кіно. Проходив до 2002 року. А з 2003 по 2013 змушений був взяти перерву через фінансові труднощі.

З 2014 року подія стартувала знову і намагається відтворити всі традиції Figueira Film Art, що існували протягом 30 років. Фестиваль показує абсолютно різноманітні фільми для широкого кола кінематографістів та любителів кіно.

Фото: Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-