Українська діаспора вшанувала пам'ять загиблих під Іловайськом

Українська діаспора вшанувала пам'ять загиблих під Іловайськом

Фото
Укрінформ
Українська діаспора з Риги, Сіднея, Лондона й Афін у четверті роковини Іловайської трагедії вшанувала пам'ять загиблих бійців.

Про це повідомляє інформаційний портал українців світу svitua.org.

"Ми пам’ятаємо! Наші серця з українським народом, ми виходимо на акції на підтримку України, пакуємо і відправляємо допомогу добровольцям і дітям, збираємо кошти на лікування поранених і підписуємо численні петиції до урядів своїх країн з проханнями підтримати Україну в боротьбі з кремлівським агресором", - наголосили активісти. 

Учасники акції на вулицях міст стояли з прапорами та плакатами, на яких було зображення соняшника - символу народного дня пам’яті загиблих захисників України. 

Рига
Рига
Лондон
Лондон
Афіни
Афіни

Сідней

Сідней

Як відомо, наприкінці серпня 2014 року на територію України вторглися російські військові, оточивши українських бійців під Іловайськом.

Українським частинам були запропоновані умови виходу з оточення, однак 29 серпня, всупереч досягнутим домовленостям, російські військовослужбовці розстріляли з важкого озброєння колони українських військових. Під Іловайськом і у самому місті у серпні 2014 року, за попередніми оцінками, 366 українських бійців загинуло, більше 450 дістали поранення, 300 потрапили в полон, 84 досі вважаються зниклими безвісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-