Українців Туреччини запрошують приєднатися до акції

Українців Туреччини запрошують приєднатися до акції "Запалимо свічку пам’яті"

Укрінформ
Українську громаду Туреччини запрошують долучитися до акції "Запалимо свічку пам'яті", присвячену вшануванню пам'яті жертв Голодомору в Україні 1932-1933 років.

Про це повідомляє Ukr-Ayna.

"Українська громада Туреччини запрошується взяти участь у поминальному богослужінні (українською мовою), яке проведе отець Харлампій, священнослужитель Вселенського патріархату, та символічному запаленні свічки пам’яті на вшанування жертв Голодомору", - йдеться у повідомленні.

Захід відбудеться в неділю, 2 вересня, об 11:30 у Католицькій церкві Діви Марії за адресою: Birlik Mah. 428.cd No:35, Vatican Embassy, Ankara.

Як відомо, за ініціативою Світового конгресу українців (СКУ) цього року в рамках вшанування 85-х роковин Голодомору 1932-1933 років буде проведена 85-денна акція "Запалимо свічку пам’яті". Вона розпочнеться в Україні 1 вересня і завершиться тут 24 листопада у Міжнародний день пам’яті жертв Голодомору.

Щодня в різних країнах світу, де є українська громада, відбуватиметься церемонія запалення "свічки пам’яті", яка символічно передаватиметься з країни в країну. Першою прийме цю естафету від України Туреччина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-