"Міф" їде до Португалії

Укрінформ
У містах Португалії відбудуться прем'єрні покази документальної стрічки "Міф" про відомого оперного співака Василя Сліпака, що загинув, захищаючи Україну. 

Про це повідомляється на Facebook-сторінці кінопроекту.

Так, 30 серпня фільм покажуть у Порто о 20:00 в приміщенні Seminário Redentorista Cristo Rei за адресою: R. Visc. Devesas 684, 4400-341 Vila Nova de Gaia.

1 вересня пройде показ у Лісабоні о 19:00 у церкві São Jorge de Arroios за адресою: rua Alves Torgo, 1.

Також під час презентацій стрічки на глядачів чекає зустріч із режисером Іваном Яснієм.

Перегляд фільму пройде українською мовою з англійськими субтитрами.

Вхід - за добровільними внесками. Як зазначають організатори, всі зібрані кошти підуть на підтримку майбутніх проектів творчої групи фільму.

Крім того, в рамках прем'єрних показів у Португалії, "Міф" побореться за перемогу серед документальних фільмів на фестивалі Figueira Film Art, який проходить з 27 серпня по 2 вересня у місті Фігуейр. Його показ в програмі заходу очікується 31 вересня.

Figueira Film Art - Festival de Cinema da Figueira da Foz - один з найважливіших фестивалів Португалії. Перший фестиваль був проведений ще 1972 року з ініціативи групи любителів кіно. Проходив до 2002 року. А з 2003 по 2013 змушений був взяти перерву через фінансові складнощі. Проте з 2014 року подія стартувала заново і намагається відтворити всі традиції Figueira Film Art, що існували протягом 30 років. Це незалежний фестиваль, що показує абсолютно різноманітні фільми для широкого кола кінематографістів та любителів кіно, що відвідують подію.

"МІФ" – новий фільм Леоніда Кантера та Івана Яснія – розповідає історію життя та загибелі Василя Сліпака – оперного співака зі світовим ім’ям та унікальним голосом. 

У стрічці поєднано документальні кадри та анімацію, яку створив український карикатурист Юрій Журавель.

Музику для фільму написали одні з кращих композиторів сучасності. Серед яких - Євген Гальперін, що писав музику для Люка Бессона і був близьким другом Василя; Роман Григорів та Ілля Разумейко (NOVA OPERA) та Едуард "Діля" Приступа.

Фільм "МІФ" мав найширший прокат в історії українського документального кіно. В Україні прем'єра відбулася 8 лютого, після чого стрічку побачили в США, Канаді, Франції, Італії, Німеччині, Польщі, Швейцарії та Чехії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-