Українські заробітчани розповіли, з яким труднощами найчастіше стикаються в Італії

Українські заробітчани розповіли, з яким труднощами найчастіше стикаються в Італії

Опитування
Укрінформ
Українці, які працюють в Італії, зазнають найчастіше проблем від своїх співвітчизників.

Про це йдеться в опитуванні "Із чим пов'язані основні труднощі, з якими зустрілися, приїхавши на роботу до Італії?", проведеним на Facebook-сторінці спільноти "Українці в Італії". 

"Найбільше опитаних відповіли, що зазнавали проблем від інших українців. Пояснювали, що співвітчизники не підтримують один одного, а навпаки – беруть гроші за допомогу у працевлаштуванні. Дають недостовірні відомості щодо роботодавця та злословлять у бік земляків", - йдеться в опитуванні.

Менше українських заробітчан відповіли: "Обіцяли одну зарплату, а отримали іншу". Також були поодинокі відповіді українців, які "із проблемами не стикалися або зароблені гроші усе виправдовують". 

Крім цього, в опитуванні, українці скаржилися на упереджене ставлення до них з боку італійців, вважаючи наших заробітчан "людьми другого сорту". Також роботодавці в Італії "критикують, багато вимагають і при цьому намагаються заплатити якнайменше".

Зокрема, українки серед неприємностей відзначають домагання і непристойні пропозиції від старших чоловіків.

Щоправда, опитані вказують, що зараз працівники більш сміливі, аніж "першопрохідці". Українці більше знають про свої права, не бояться їх відстоювати і почуваються більш вільно. Очевидно, це пов'язано з доступом до інформації та використанням чужого досвіду: можна дізнатися про усі нюанси, запитати поради у тих, хто тривалий час живе в Італії, та знайти необхідну підтримку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-