Як українські громади Туреччини відзначали День Незалежності

Як українські громади Туреччини відзначали День Незалежності

Фото, відео
Укрінформ
Товариство українців у Бурсі, Об’єднання українців Кушадаси, українські громади Самсуна та Ізміра по-своєму відзначили святкування 27-ї річниці Незалежності України.

Про це повідомляє ukr-ayna.com.

Члени товариства українців у Бурсі зібрались разом та зняли невеличке відео з привітанням до всіх громадян України.

Спілка українців Кушадаси також поширила святкове відео з приводу національного свята.

Водночас, учасники культурного об’єднання "Український клуб" в Ізмірі провели святкування з користю: для найменших влаштували пізнавальну гру "Моє місто на мапі України", а для дорослих - вікторину, присвячену 90-м рокам України. 

Святкової атмосфери також додавало виконання учасниками українських пісень: "Червона Рута", "Ой, Марічко чичері", "Зеленеє жито, зелене", "Ой на горі два дубки" та інших.

Крім цього, вшанували Батьківщину спільним виконанням Державного Гімну України.

Читайте також: День Незалежності в Анталії відзначили грандіозним концертом

Натомість, українська громада, що живе в місті Самсун, відсвяткувала 27-у річницю Дня Незалежності України низкою подій на узбережжі Атакум.

Вдягнені у вишиванки українці, спочатку відпустили у небо повітряні кулі кольорів національного прапору – жовтого та синього. Після цього – розгорнули на пляжі національний прапор та розпочали святкування Дня Незалежності. 

"Сьогодні ми святкуємо 27-у річницю Незалежності. Як  українці, що проживають  в Самсуні, ми намагаємося відзначати цю подію в тій країні, в якій проживаємо", – прокоментувала голова Чорноморської асоціації українців Людмила Шимко.

Фото, відео: Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-