У столиці Польщі триває фотовиставка до 100-річчя Української державності

У столиці Польщі триває фотовиставка до 100-річчя Української державності

Фото
Укрінформ
У Варшаві на фасаді посольства України в Польщі відкрито фотовиставку на тему 100-річчя Української державності та 27-ї річниці відновлення Незалежності України.

Про це в коментарі власному кореспондентові Укрінформу розповів радник-посланник України в Польщі Василь Зварич.

"Мета цієї виставки - показати польським громадянам столітню історію створення Української держави й основні віхи, пов'язані з українською державністю XX століття. До виставки увійшли періоди створення УНР та ЗУНР, об'єднання їх в єдину, велику Українську державу, а також періоди окупації Української держави, боротьби з більшовицькою Росією",- поінформував Зварич.

Він додав: найважливішим завданням виставки є демонстрація того, що сучасна Українська держава фактично перейняла традиції УНР 1918 року, оскільки незважаючи на те, що Україна втратила свою територію в 20-х роках минулого століття, основні атрибути української державності вдалося зберегти за кордоном.

Читайте також: У Польщі відзначили 27 річницю Незалежності України

Зварич нагадав, що в 1992 році президент й уряд УНР склали свої повноваження і вже у відродженій Україні українську атрибутику було передано демократично обраному президентові Леоніду Кравчуку.

Виставка складається з дев'яти стендів. Її можна буде подивитися на фасаді української дипломатичної установи упродовж найближчих тижнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-