В українських парафіях Мадрида вшанували пам'ять Івана Франка

В українських парафіях Мадрида вшанували пам'ять Івана Франка

Фото
Укрінформ
В українських парафіяльних центрах Мадрида вшанували пам'ять українського письменника Івана Франка з нагоди 162-ї річниці від дня його народження.

Про це йдеться на Facebook-сторінці Об'єднання асоціацій українців Іспанії для монументалізації Івана Франка у Мадриді.

"У неділю, 26 серпня, напередодні 162-ї річниці Івана Франка, у кількох українських парафіяльних центрах Мадрида відбулося вшанування пам'яті Великого Каменяра", - йдеться у повідомленні. 

Водночас, активісти нагадали, що справа щодо просування спорудження в іспанській столиці пам'ятника Іванові Франку продовжується. Для досягнення цієї мети до мадридської влади було написано чергове звернення, підписане представниками 20-ти українських організаціїй Іспанії, 12 з яких знаходиться у регіоні Мадрида.

Вибір постаті українського письменника для встановлення пам’ятнику саме в Мадриді не є випадковим, адже його внесок у популяризацію іспанської культури в Україні був колосальним.

"Він був першим, хто відкрив українському читачеві як самого Сервантеса, так і його роман "Дон Кіхот". Іван Франко є автором п’єси "Війт Заламейський", яка є прозовою переробкою драми Педро Кальдерона де ла Барки "Саламейський алькальд". До того ж, класик української літератури присвятив чималу увагу творчості Лопе де Веги, ще одного яскравого представника іспанського театру золотої доби, а також – вивченню і перекладанню іспанської епічної поезії та літературній критиці загалом", - пояснюють в об'єднанні.

Крім цього, твори Івана Франка перекладено іспанської мовою, а самого автора надалі поступово відкривають для себе широкі кола іспаномовних читачів.

Метою створення цієї організації є поширення позитивного іміджу України в іспаномовному світі шляхом підтримки іспано-українського культурного діалогу через реалізацію проекту – спорудження пам’ятника Іванові Франку в Мадриді.

Фото: Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-