Українська церква в Австралії синхронно з усім світом помолиться за Україну

Українська церква в Австралії синхронно з усім світом помолиться за Україну

Укрінформ
Парафія Успіння Пресвятої Богородиці в Ардірі (Австралія) візьме участь у міжнародній акції “Молитва за Україну”.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Молитва, що йде від серця, споконвічно спрямовувалась до Бога із надією на краще життя наших родин, нашої країни та народу загалом. Українські громади є чи не у всіх країнах земної кулі. Таке масштабне і потужне виконання молитви за Україну власне зараз, відзначаючи 100-річчя УНР, продемонструє неймовірну єдність українців у цілому світі, їх віру в Бога й Україну”, - підкреслюють організатори акції.

25 серпня о 1 годині ранку за місцевим часом парафіяни Ардіра синхронно з українцями цілого світу виконають духовний гімн України “Боже, Великий Єдиний”.

Згідно із задумом, 24 серпня 2018 року рівно о 18:00 за київським часом українці зі всієї України та світу об'єднаються, одночасно виконавши гімн України “Боже, Великий Єдиний” композитора Миколи Лисенка.

Читайте також: У Греції відкриють виставку українських художників діаспори

Поза межами України участь в акції візьмуть члени українських громад та спільнот по всьому світу зокрема в Австралії, Канаді, США, Італії, Греції, Данії та Великобританії. Також приєднаються хори (у тому числі церковні), у чиєму репертуарі є цей твір Лисенка. З метою повної синхронізації мелодії, ритму та тональності пропонується виконати версію, ноти якої зазначено в українській Вікіпедії.

Щоб розпочати молитву в один час, організатори акції пропонують учасникам попередньо виконати синхронізацію годинників, скориставшись сайтом time.is. Початок молитви в Україні припаде на 18.00. Натомість в австралійському Ардірі в цю мить буде 1:00 - синхронна молитва розпочнеться там о вказаній годині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-