Українська емігрантка назвала мінуси життя в ОАЕ

Українська емігрантка назвала мінуси життя в ОАЕ

Укрінформ
Українка Тетяна Руденських, яка 10 років мешкає в Об'єднаних Арабських Еміратах, розповіла про мінуси життя у цій країні.

Про це повідомляє "Обозреватель".

"(Після України - ред.) довелося довго звикати до відсутності запахів (тому скрізь використовують Бахур - парфумерія для житла), квіти не пахнуть взагалі. Відсутність дощу! Дуже пригнічують вуличні кішки, брудні, дикі, покалічені, їх тут не люблять так, як у нас. Ще один жирний мінус - нестерпна спека 6 місяців у році, недолік кисню і висока вологість. І ... сміття! Так, сміття, яке люди просто кидають на землю", - розповідає дівчина.

Крім цього українка додала, що великим недоліком є різноманітні комахи, зокрема таргани, які оселяються не лише в житлових будинках, а й навіть у супермаркетах. Їх доводиться досить часто труїти і коштує це недешево. При цьому потрібно на добу йти з квартири і потім зверху до низу все вимивати.

Ціни на 2-х кімнатну квартиру в Дубаї починаються від $300 тис., і це при тому, що зарплата становить $2 тис. Крім того, купівля житла не дає право перебувати в країні без візи, передати її в спадок або отримати громадянство, додає вона.

Оскільки в цій країні дуже спекотно, з'являється жахливий сморід від урн, які стоять біля кожного будинку чи магазину. Сміття в парках і на пляжі, особливо в Шарджі, Аджмані, практично ніхто за собою не прибирає.

Також через спеку доводиться практично завжди включати кондиціонер, а це - дорого і шкідливо для здоров'я. Водночас, якщо захочеться провітрити квартиру, відкривши вікно, то прибирати доводиться заново, оскільки пил літає в повітрі.

Одним із мінусів українка називає неякісну нерухомість - все будується з дешевих матеріалів, тому навіть у новій квартирі або віллі через кілька місяців все починає ламатися і сипатися. Також в Еміратах величезні затори, особливо загружені дороги вранці і ввечері.

До того ж дуже важко знайти потрібну адресу: на будинках відсутні номери або розташовані не по порядку.

Разом з цим, освіта в ОАЕ космічно дорога і не відповідає якості. Я розповідає жінка, за двох її дітей (5-9 клас) на рік пішло 10 тисяч доларів, і це при тому, що школа одна з дешевих у країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-