Українці Португалії закликають місцевих кіномитців долучитися до звільнення Сенцова

Українці Португалії закликають місцевих кіномитців долучитися до звільнення Сенцова

Укрінформ
Українська діаспора у Португалії закликала кіномитців цієї країни звернутися до президента Росії з вимогою звільнити режисера Олега Сенцова та інших політв'язнів Кремля.

Відповідне звернення опубліковане на офіційному сайті Спілки українців у Португалії.

"Ми віримо, що мистецтво кіно допомогло змінити Світ на більш відкритий, гуманний і мирний. Кіно зв’язало континенти, відкривши абсолютно новий діалог між культурами, незважаючи на мовні та політичні бар’єри. І ми віримо, що люди, які творять кіно, і далі роблять свою роботу для зміни Світу на Світ без насильства, теранії та воєнних конфліктів... Так, багаточисельна українська громада в Португалії звертається і до Вас, друзі! Подайте свій голос у справі визволення Олега Сенцова та інших політичних в’язнів у Росії. Зверніться спільним листом від кіномитців Португалії до президента Путіна з вимогою звільнення Олега", - йдеться у листі.

Як відомо, Олега Сенцова затримала в Криму Федеральна служба безпеки Російській Федерації 11 травня 2014 року. Пізніше його перевезли до Москви в слідчий ізолятор "Лефортово".

Кінорежисера звинуватили в тероризмі й незаконному зберіганні зброї. У матеріалах сфабрикованої справи його називали організатором диверсійно-терористичної групи.

У серпні 2015 року Сенцов був засуджений до 20 років позбавлення волі з відбуванням покарання у колонії суворого режиму. В лютому 2016 його етапували до Якутії, а з листопада 2017 Сенцов знаходиться у виправній колонії "Білий ведмідь" в місті Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ).

14 травня 2018 року Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів.

Неодноразово кіномитці з усього світу виступали із закликом негайно звільнити утримуваного в РФ українського режисера Олега Сенцова. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-