У німецькому Грайфсвальді стартував щорічний форум

У німецькому Грайфсвальді стартував щорічний форум "Українікум"

Фото
Укрінформ
У Науковому колегіумі Альфреда Круппа у місті Грайфсвальд відбулось урочисте відкриття цьогорічної літньої школи "Українікум" - щорічного форуму студентів і молодих науковців, які вивчають українську мову або проводять дослідження, пов'язані із Україною.

Про це інформує прес-служба Посольства України у ФРН.

"Протягом 12 днів учасники з різних країн світу братимуть участь у фахових семінарах, доповідях та матимуть можливість пройти інтенсивний курс з вивчання української мови", - йдеться у повідомленні.

У посольстві поінформували, що більшість учасників форуму становлять молоді німецькі науковці і студенти, передусім славісти, але є також історики або політологи, які спеціалізуються на Східній Європі. Однак форум відкритий для людей будь-якого віку і фаху. 

Курси української мови на ранкових і денних семінарах дають змогу ознайомитися з культурним розмаїттям України, а покази фільмів та публічні вечірні лекції завершують програму та пропонують глибший погляд на країну.

Грайфсвальдський Українікум - щорічна міжнародна наукова конференція, присвячена українознавству, була заснована 20 червня 2000 р. фундацією "Альфред Крупп фон Бьолен і Хальбах", федеральною землею Мекленбург - Передня Померанія та Грайфсвальдським університетом ім. Ернст-Моріц-Арндта.

Безпосереднім організатором виступає наукова колегія ім. Альфреда Круппа. Серед тем семінарів та доповідей на конференції пропонуються різні аспекти української історії, суспільного життя та літературознавства. Зазвичай серед учасників конференції присутні провідні українознавці світу. В рамках заходу пропонуються також курси української мови.

Наукова програма літньої академії, що проходить при безпосередній участі викладачів Грайфсвальдського університету: доповіді, семінари, симпозіуми, робота в міждисциплінарних групах та дослідницьких проектах - розрахована на студентів, осіб з вищою освітою та молодих вчених.

Нагадаємо, український молодіжний симфонічний оркестр виступить 16 серпня у Берліні під час фестивалю найкращих молодіжних оркестрів світу, який відбудеться з 3 по 20 серпня.

Фото зі сторінки посольства у Фейсбуці

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-