Учасники із 36 країн з'їдуться на перший світовий форум українознавчих шкіл у Львові

Учасники із 36 країн з'їдуться на перший світовий форум українознавчих шкіл у Львові

Укрінформ
Понад 200 учасників із 36 країн світу візьмуть участь у першому світовому форумі українознавчих суботніх та недільних шкіл, який відбудеться 17-22 серпня у Львові.

Про це йдеться у прес-анонсі заходу, наданим НУ "Львівська політехніка" Міжнародним інститутом освіти, культури та зв’язків з діаспорою (МІОК).

"Понад 200 учасників із 36 країн з усіх континентів світу візьмуть участь у Форумі, який за часів незалежності України проводиться вперше", - повідомляють організатори.

На форумі обговорюватимуться такі теми як: у якому стані українська мова за кордоном, чи має вона перспективу для розвитку і поширення в іншомовному середовищі, які механізми й інструменти для її популяризації, як засобом української мови як іноземної відкривати для світу нашу культуру і знання про Україну.

Крім того, працівники МІОКу презентують перше соціологічне дослідження щодо стану та потреб сучасної українознавчої школи за кордоном.

Також організатори зазначають, що яскравими заходами форуму стануть дефіле українських учителів із 36 країн у національному одязі дизайнера Людмили Сєдової, участь у концерті "Українська пісня" на стадіоні "Арена Львів" та поїздка на Яворівщину.

"Вважаємо себе волонтерами українського освітнього фронту за кордоном. Розуміємо важливість цієї праці для формування свідомого українця у світі. Будуть українські Родина, Церква і Школа – буде українська діаспора. Буде українська діаспора – буде міцнішою і сильнішою Україна", – зазначає директор МІОКу Ірина Ключковська. 

Форум відбуватиметься під патронатом Марини Порошенко, дружини Президента України, голови Українського культурного фонду, голови Фонду Порошенка; під егідою Олега Синютки, голови Львівської обласної державної адміністрації; за участю Лілії Гриневич, міністра освіти і науки України.

У роботі форуму також візьмуть участь Оксана Юринець, народний депутат України, Євген Чолій, президент Світового конгресу українців (СКУ), Лариса Дір, начальник Управління з питань закордонного українства та гуманітарного співробітництва Міністерства закордонних справ України, Юрій Бобало, ректор Національного університету "Львівська політехніка". 

Форум складатиметься із двох частин: V Міжнародної конференції "Українська мова у світі" (17 серпня) та Лабораторії творчих ідей (18-22 серпня).

Ознайомитися з повною програмою форуму можна за посиланням.

Фото: МІОК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-