Дні українського кіно 29 серпня стартують у Торонто

Дні українського кіно 29 серпня стартують у Торонто

Укрінформ
З 29 серпня у Торонто вже вдруге стартують Дні українського кіно, в межах яких відбудуться канадські прем'єри спеціальної добірки українських фільмів, більшість з яких створена за підтримки Держкіно України. Покази відбудуться за участі авторів. 

Про це повідомляє прес-служба агентства.

"Відкриє програму "Брама" - містична драма, створена у копродукції України та США. Фільм Володимира Тихого вперше був представлений на Талліннському кінофестивалі "Темні ночі". Головна героїня "Брами" - старенька баба Пріся, яка з родиною живе у Чорнобильській зоні відчуження", - ідеться в повідомленні.

Також у Торонто покажуть драму "Коли падають дерева" - повнометражний дебют режисерки та сценаристки Марисі Нікітюк, який було вперше показано в рамках конкурсної програми Panorama Berlinale 68-го Берлінського кінофестивалю. 

На глядачів чекає допрем'єрний показ військового детективу "Позивний "Бандерас" Зази Буадзе, відомого за фільмом "Червоний", який показували у програмі Днів українського кіно торік. За основу сценарію його нової стрічки взяті щоденники нацгвардійця та розповіді воїнів АТО. 

У програмі днів - один із касових рекордсменів українського прокату, фентезі "Сторожова Застава", дебютний повнометражний фільм Юрія Ковальова, який став володарем Гран-Прі фестивалю кіно для дітей та підлітків "Чілдрен Кінофест"; "Рівень чорного" - експериментальна драма Валентина Васяновича, яка в 2017 році була обрана національним кандидатом на премію "Оскар" за найкращий фільм іноземною мовою, стрічка була відзначена премією FIPRESCI Одеського кінофестивалю та брала участь в основному конкурсі кінофестивалю у Коттбусі" психологічна драма Марини Степанської "Стрімголов", світова прем'єра якої відбулася у рамках конкурсної програми 52-го Міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах.

Відбудеться також ретроспективний показ стрічки "Лебедине озеро. Зона", яка свого часу стала першим українським фільмом, показаним на Міжнародному кінофестивалі у Торонто. Фільм Юрія Іллєнка є екранізацією сценарію Сергія Параджанова і розповідає про кохання в'язня-втікача та жінки, яку він зустрічає біля монумента "Серп і молот". "Лебедине озеро" було відзначене премією міжнародної асоціації кінокритиків FIPRESCI Каннського кінофестивалю. 

Дні українського кіно у Торонто пройдуть з 29 серпня по 2 вересня у кінотеатрі "Карлтон". Організатори заходу - Державне агентство України з питань кіно, Посольство України в Канаді та Українське національне об'єднання в Торонто. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-