У Ризі та Вільнюсі пройшла акція

У Ризі та Вільнюсі пройшла акція "Об’єднані прапором"

Фото, відео
Укрінформ
Акція "Об’єднані прапором", започаткована українською діаспорою в Ірландії, у минулі вихідні пройшла в столицях Латвії та Литви. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

3 серпня в Ризі зустрічали прапор України, який невдовзі прибув із фінської столиці Гельсінкі від тамтешньої української діаспори. Українці Латвії розписалися на прапорі, сфотографувалися з ним біля пам’ятника Т.Г.Шевченку та латвійського пам’ятника Свободі.

Проведенням акції "Об’єднані прапором" в Ризі опікувалося латвійське Товариство підтримки України / Ukrainas Patriotu Kustiba.

Після акції з прапором тимчасовий повірений України в Латвії Аліса Подоляк запросила всіх до Посольства України, де був показаний документальний фільм "Сильні духом" про одного з перших українських політв’язнів у РФ Юрія Яценка, якому вдалося вирватися з лап катів ФСБ.

Далі прапор відправився до столиці Литви Вільнюса. Там акція "Об’єднані прапором" пройшла в неділю, 5 серпня. Серед її організаторів - Українська молодіжна асоціація Литви "Зоря".

Після Вільнюса синьо-жовтий стяг попрямував до швецької столиці Стокгольма.

Нагадаємо, українська діаспора Ірландії цього року започаткувала акцію "Об’єднані прапором". На великому синьо-жовтому полотнищі діаспоряни країни пишуть побажання до Дня Незалежності. Потім прапор відправляється до іншої країни. Цей ланцюжок єдності має завершитися 23 серпня, коли напередодні святкування Дня Незалежності прапор прибуде до Києва, щоб зайняти своє місце в урочистостях.

Фото, відео – Олег Кудрін (Рига),  Українська молодіжна асоціація Литви "Зоря" (Вільнюс)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-