Діаспора подякувала Сенату США за підтримку України

Діаспора подякувала Сенату США за підтримку України

Укрінформ
Світовий конгрес українців вітає ухвалення зовнішньополітичним комітетом Сенату США резолюції із засудженням російської анексії Криму.

Про це заявив президент Світового конгресу українців Євген Чолій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Світовий конгрес українців висловлює подяку Комітету із закордонних справ Сенату США за його принципову позицію та закликає Сенат до якнайшвидшої ратифікації цієї резолюції та посилення санкцій проти Російської Федерації, доки Крим не буде повернуто під український контроль”, - сказав Чолій.

Читайте також: Діаспора закликає світ підтримати позицію США щодо Криму

Як повідомляв Укрінформ, у четвер профільний комітет верхньої палати Конгресу США, який опікується питаннями зовнішньої політики, затвердив проект резолюції, яка засуджує спробу Москви анексувати український Крим, для голосування в Сенаті.

У документі, зокрема, підтверджується позиція Сенату про те, що “Крим є частиною суверенної території України". Крім того, наголошується, що політика США повинна полягати в протидії спробам змінити статус, демографічну карту чи політичну природу Криму.

Читайте також: Помпео зробив жорстку заяву проти анексії Криму

Водночас, резолюція засуджує порушення прав людини в Криму та підкреслює правову відповідальність РФ за такі злочини протягом часу, коли триває незаконна російська окупація півострова.

Американські законодавці закликали уряд США продовжувати застосування повноважень у частині санкцій проти Росії згідно із "Законом про протидію противникам Америки через санкції" від 2017 року. Сенатори також привітали зусилля щодо заохочення ЄС до впровадження додаткових санкцій, пов’язаних з Кримом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-