В Ізраїлі відбувся благодійний показ документальної стрічки про Сенцова

В Ізраїлі відбувся благодійний показ документальної стрічки про Сенцова

Укрінформ
26 липня в Українському культурному центрі в Ізраїлі відбувся показ документальної стрічки "Процес: російська держава проти Олега Сенцова" режисера Аскольда Курова.

Про це повідомляє пресс-центр Посольства України в Ізраїлі.

Показ, організований з метою привернення уваги світової спільноти до українських політв’язнів, відвідали представники громади вихідців з України, небайдужі  місцеві жителі та дипломати Посольства України в Ізраїлі.

Посол України в Державі Ізраїль Геннадій Надоленко поінформував відвідувачів про наслідки російської збройної агресії проти України, а також розповів про ситуацію з українськими політв’язнями, які незаконно утримуються в Криму та в РФ, зокрема, про справу українського режисера Олега Сенцова.

Посольством України спільно з громадською організацією "Ізраїльські друзі України" було розпочато акцію по збору коштів на підтримку сім’ї Сенцова.

Як відомо, українського кінорежисера Олега Сенцова затримала у Криму Федеральна служба безпеки Російської Федерації 11 травня 2014 року. Пізніше його перевезли до Москви до слідчого ізолятора "Лефортово".

Кінорежисера звинуватили у тероризмі та незаконному зберіганні зброї. У матеріалах сфабрикованої справи його називали організатором диверсійно-терористичної групи.

У серпні 2015 року Сенцова було засуджено до 20 років позбавлення волі із відбуванням у колонії суворого режиму. У лютому 2016 року його етапували до Якутії, а з листопада 2017 року Сенцов перебуває у виправній колонії "Білий ведмідь" в місті Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ).

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування із вимогою звільнити всіх українських політв'язнів.

Фото: israel.mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-