Українка розповіла про оренду житла в Німеччині

Українка розповіла про оренду житла в Німеччині

Укрінформ
Німецькі орендодавці навмисно роблять невеличкі покращення в будівлі, щоб підняти ціну на оренду житла, і таким чином змусити орендарів виселитися в пошуках дешевшої орендної плати.

Про це розповіла українка Ліна із Чернівців, яка разом зі своїм чоловіком три роки живе й працює в Німеччині, повідомляє Gazeta.ua.

"Часто орендодавці хитрістю виселяють квартирантів. Навмисно роблять невеличкі покращення в будівлі. Скажімо, відновлюють фасад чи ставлять нову сантехніку. Це дозволяє на легальній основі підняти ціну на оренду житла і таким чином змусити орендарів виселитися в пошуках дешевшої орендної плати. Завдяки цьому компанії, які володіють квартирами, зможуть їх здавати новим орендарям за захмарні кошти", - повідомила вона.

Ліна додала, що через велику конкуренцію у Німеччині дуже важно знайти житло приїжджим.

"Німці не купують житло через перспективу постійно жити на одному місці і високу вартість. Нікого не цікавить кредит, який доведеться виплачувати 40 років. Тому тут велика конкуренція на оренду. Це дуже заважає знайти житло приїжджим. Люди місяцями можуть шукати кімнату чи квартиру", - розповіла вона. 

За словами дівчини, щоб зняти квартиру, обов'язково повинна бути офіційна робота. З іншого боку, щоб влаштуватися на роботу – потрібна офіційна прописка.

Фото: Finance.co.uk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-