Українці Таллінна подякували естонським волонтерам за допомогу Україні

Українці Таллінна подякували естонським волонтерам за допомогу Україні

Укрінформ
Волонтерська організація "Vaba Ukraina" ("Вільна Україна"), яка з початком російської агресії допомагала українським військовим, завершила свою діяльність. На знак подяки волонтерам за їхню підтримку українська діаспора Естонії влаштувала зустріч-подяку.

Про йдеться на Facebook-сторінці Конгресу українців Естонії (КУЕ).

"Зараз товариство оголосило про завершення своєї діяльності, оскільки, як вважають волонтери, українська армія твердо стоїть на ногах і вже не потребує волонтерської допомоги", - сказано у повідомленні.

Під час зустрічі українці пригощали гостей національними стравами, читали вірші естонською та українською мовами, а також заворожували грою на бандурі.

За роки існування "Vaba Ukraina" волонтерами було зібрано понад 360 тисяч євро, з них 70 тисяч – кошти Міністерства закордонних справ Естонії, всі інші – пожертви естонських жителів. На ці гроші організація придбала і відправила українським воїнам індивідуальні аптечки натівського зразка, ранці з медичним обладнанням та інші речі для медичних цілей.

Крім цього, за підтримки Міністерства оборони Естонії товариство організовувало курси для вишколу інструкторів із тактичної медицини.

Фото з Facebook-сторінки КУЕ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-