Український нейрохірург створив унікальний імплантат для лікування травм шиї

Український нейрохірург створив унікальний імплантат для лікування травм шиї

Укрінформ
Український лікар-нейрохірург Олексій Нехлопочин створив титановий імплантат, здатний покращити результати хірургічного лікування людей з ураженнями шийного відділу хребта.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Олексій Нехлопочин, лікар-нейрохірург відділення патології спинного мозку та хребта Інституту нейрохірургії імені Андрія Ромоданова Національної академії медичних наук України, створив титановий імплантат, який здатний покращити результати хірургічного лікування людей з ураженнями шийного відділу хребта", - йдеться у повідомленні.

 Унікальність винаходу підтвердили фахівці на світовому рівні, а в Україні лікар-нейрохірург отримав нагороду у першому в Україні конкурсі "Нагорода "Санофі" молодим науковцям за дослідження в медицині". 

Звичайні протези, якими користуються зараз, не можуть відтворити вигин спини, який у кожної людини різний. Винахід Нехлопочина здатний максимально підлаштуватися під кожен конкретний хребет.

Під час операції зламані хребці видаляють, а на їхнє місце вставляють титановий імплантат. Його кінці з’єднують з цілими кістками, регулюють висоту протезу, після цього заповнюють порожнину наповнювачем.

Це все сприяє зрощенню хребців у майбутньому і виключає розвиток будь-яких ускладнень.

Фото: radiosvoboda

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-