Українсько-канадський гурт заспіває старовинних пісень на відкритті фестивалю в Англії

Українсько-канадський гурт заспіває старовинних пісень на відкритті фестивалю в Англії

Укрінформ
У четвер, 12 липня, канадсько-український гурт Balaklava Blues виступить на відкритті міжнародного фестивалю Latitude у Саффолку (Великобританія). Учасники гурту - подружня пара Марічка та Марк Марчики - виконають сучасну електронну музику, повністю базовану на старовинному українському фольклорі.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили самі музиканти.

"Зі своїм новим проектом відкриваємо потужний міжнародний фестиваль Latitude. Вперше свою програму Balaklava Blues презентували 21 червня в Торонто (Канада), в рамках міжнародного фестиваля Luminato. Це була світова прем’єра сучасної електронної музики з елементами хіп-хоп та дабстеп, повністю базованої на українському традиційному старовинному фольклорі", - розповіла Марічка Марчик.

За словами учасників гурту, їхнє шоу створено як музично-театральний перформенс з елементами контемпорарі денсу. Сценічний дизайн побудовано з пересувних блоків, на які проектується 3D видео-мапінг. Тришарове відео з анімацією розказує про внутрішній світ людей, що пройшли крізь війну. Над відео-контентом працював київський режисер Роман Любий, співзасновник спілки Вавілон’13. Партитуру світла створив талановитий молодий митець з Лос-Анджелесу, який працював для найбільшого фестивалю Kochela. 

Перформенс в Торонто було присвячено пам’яті режисера Леоніда Кантера, який загинув 4 червня.

Марко Марчик - канадський музикант українського походження, лідер та засновних гурту Lemon Bucket Orkestra. Його дружина Марічка - українська співачка, солістка гуртів "Божичі", "Сонцекльош" та "Куку Шанель". Познайомилися в Києві під час Революції Гідності.  

Наразі Марчики готуються презентувати альбом з 16 пісень, які ввійшли до проекту, разом з Belarus Free Theatre (Лондон) працюють над новою версію своєї фолк-опери Counting Sheep, присвяченої подіям Революції Гідності в Украіїні, і шукають організаторів їхнього туру в Україні.

Музичний фестиваль Latitude щороку проходить у британському Саффолку, починаючи з 2006 року.

Фото зі сторінки у Фейсбуці Balaklava Blues

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-