У Йорданії пройде благодійний показ фільму на підтримку Сенцова

У Йорданії пройде благодійний показ фільму на підтримку Сенцова

Укрінформ
Українське посольство в Аммані 16 липня проведе благодійний показ документальної стрічки Аскольда Курова "Процес. Російська держава проти Олега Сенцова". Всі зібрані кошти під час заходу підуть на підтримку родини цього українського політв'язня.

Про це інформує прес-служба української дипустанови в Йорданії.

"Показ організовано з метою привернення уваги світової спільноти до справи українського політв’язня (Олега Сенцова - ред.), незаконно утримуваного в РФ, та збору коштів на підтримку його сім’ї", - сказано у повідомленні.

Захід відбудеться о 16:00 у приміщенні Посольства України в Йорданії за адресою: вул. Тараса Шевченка, буд. 6, Аль-Сагль, Амман.

Нагадаємо, документальна стрічка "Процес: російська держава проти Олега Сенцова" буде надаватися для благодійних публічних показів солідарності з режисером, який 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити українських політв'язнів, засуджених у Росії.

Щоб влаштувати показ, треба заповнити заявку за цим посиланням. Стрічку вже показали у Таллінні, Гельсінкі, Будапешті, Шанхаї, Варшаві та Бейруті.

Фільм Аскольда Курова розповідає про суд над Сенцовим і спроби родини, друзів та адвокатів звільнити режисера з в'язниці. Назва стрічки - "Процес" - відсилає до кафкіанського абсурду, показуючи, як у тоталітарній державі жертвою бюрократичної машини може стати будь-яка людина.

Загалом у Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, у тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно засудженого до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-