Українці Аргентини провели акцію на підтримку Сенцова та інших політв'язнів Кремля

Українці Аргентини провели акцію на підтримку Сенцова та інших політв'язнів Кремля

Укрінформ
Представники української громади в Аргентині в рамках глобальної кампанії #SaveOlegSentsov 8 липня провели акцію на підтримку ув'язненого в РФ українського режисера Олега Сенцова та інших політв'язнів Кремля.

Про це повідомляють Стожари

"Учасники акції висловили свою солідарність з українським режисером у 56-й день голодування Олега Сенцова та підтримали його вимоги щодо звільнення усіх політв'язнів Кремля", - йдеться у повідомленні.

Крім того, українсько-аргентинські "Пластуни", Братство Колишніх Вояків Першої Української Дивізії УНА, керівництво й активісти Фундації імені Тараса Шевченка та Української Центральної Репрезентації в Аргентині, представники української громади та співробітники Посольства України взяли участь у спільній поминальній службі та церемонії вшанування пам'яті усіх померлих, що протягом свого життя стояли на сторожі інтересів нашої держави.

Традиційно, кожного року українська громада в Аргентинській Республіці збирається на Українському цвинтарі у м. Монте-Гранде (муніципалітет Естебан-Ечеверріа, провінція Буенос-Айрес), аби разом відзначити «Зелені Свята» та віддати шану своїм предкам, які боролися за волю та незалежність України, -  повідомляє Посольство України в Аргентині.

"Сьогодні, коли ми вшановуємо полеглих борців за свободу українського народу, ми, як ніколи, повинні пам’ятати, що ця боротьба ще триває, і триватиме, допоки Крим і Донбас не повернуться під український контроль. Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух та десятки інших політичних в’язнів, незаконно утримуваних в російських окупаційних тюрмах, своїм незламним духом дають приклад та силу усьому українському народові у боротьбі з агресором. Саме тому українці по всій планеті повинні їх підтримати та бути єдиними у захисті своїх цінностей та переконань. Пам’ятаймо, що кожен голос, який звучить у світі сьогодні, може врятувати людське життя", - зазначила у своєму зверненні до громади радник Посольства України в Аргентині М.Арістова.

Фото з сайту svitua.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-