Українка розповіла про особливості життя в Німеччині

Українка розповіла про особливості життя в Німеччині

Укрінформ
Середня заробітна плата жителя Німеччини складає майже 4 тис. євро, але на руки отримує лише 2 тис. євро, оскільки половина йде на податки. 

Про це розповіла українка Аліна, яка проживає в Німеччині, повідомляє ICTV.

"Середня зарплата німця – приблизно чотири тисячі євро. Але на руки людина отримує дві тисячі євро, тому що половина йде на податки", – сказала дівчина.

За її словами, крім податку треба ще оплачувати страхування.

"У Німеччині обов'язково потрібно оплачувати медичне страхування. При зазначеній нами зарплаті воно обійдеться десь у 300 євро. Плюс до цього потрібно платити страхування на авто, страхування на житло, страхування на старість, страхування життя, – розповідає Аліна. - Страховка – річ дуже важлива в Німеччині, бо без неї і лікуватися, і помирати дорого. Німці дотримуються принципу: заплатити менше зараз, ніж потім багато".

Вона додає, що Німеччина – дорога країна, але вона піклується про своїх громадян, зокрема про тих, хто залишився без роботи.

"Якщо ви працювали і втратили роботу – держава виплачує щомісяця 60% від вашої зарплати, яку ви отримували. Також тут дуже піклуються про дітей. Перший рік життя дитини батькам, якщо вони не працювали, щомісяця виплачують 300 євро допомоги. Якщо ж хтось з батьків взяв декретну відпустку – йому виплачують 66% від зарплатні, яку він отримував до декрету. Крім того, в Німеччині є виплата на дитину, яка нараховується навіть тоді, коли дитина вже виросла. Щомісяця ви отримуєте 194 євро. Якщо дитина вчиться, то виплата буде аж до 27 років", - зазначила українка.

Як повідомляв Укрінформ, розмір середньої заробітної плати в Україні у березні 2018 року перевищив 8 тисяч гривень та склав 8 382 гривні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-