Танцювальний колектив з Канади провів унікальний концерт, присвячений вишиванці

Танцювальний колектив з Канади провів унікальний концерт, присвячений вишиванці

Фото
Укрінформ
Танцювальний колектив "Село" у канадському Вінніпезі відзначив 32-у річницю своєї діяльності унікальним концертом, присвяченим українській культурі та вишиванці.

Про це інформує Ukrainian People.

"27 травня в Центрі подій "Клуб Регент" у Вінніпезі відбувся грандіозний концерт канадського танцювального гурту "Село" під назвою "Strengthened by the Cross Stitch" (Посилена хрестиком стежка) – справжнє свято української культури та вишиванки", - йдеться у повідомленні.

Танцюристи представили у своїх виступах "всю символіку кольорів, конструкцій та візерунків, які так яскраво відображаються у наших вишиванках".

"Ми багато почуттів пов’язуємо з українськими вишитими сорочками – єдність, силу, пристрасть, гордість, віру… Такі унікальні виступи показують усьому світу, що генерації українців поєднуються, “зміцнюються хрестиком”, - зазначили у танцювальному гурті.

Читайте також: Виступ українця вразив публіку на танцювальному фестивалі в Анкарі

Крім цього, видання повідомляє, що цього літа гурт "Село" виступатиме в Україні: у Львові, Косові (Івано-Франківська область), Одесі та Києві з нагоди Дня незалежності.

Танцювальний колектив "Село" започаткував Род Пиклик разом зі своєю дружиною Бонні ще в 1986 році. Початковий склад танцюристів складав дев’ять осіб, а зараз нараховує близько сотні танцюристів. Він знаходиться в канадському містечку Анола в провінції Маніотоба (25 км від Вінніпегу).

Фото: Норберт К. Іван

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-