У Лівані відбувся благодійний показ фільму про Олега Сенцова

У Лівані відбувся благодійний показ фільму про Олега Сенцова

Укрінформ
У Бейруті відбувся показ документальної стрічки Аскольда Курова "Процес: російська держава проти Олега Сенцова", під час якого збирали кошти на підтримку родини цього українського політв'язня.

Як інформує прес-служба посольства України в Лівані, перегляд стрічки пройшов 25 червня в палаці ЮНЕСКО у рамках презентації соціального проекту "Переможці". 

"Показ фільму супроводжувався благодійним збором коштів, які днями були передані Посольством України на підтримку сім’ї О.Сенцова", - йдеться у повідомленні.

На заході були присутні ветерани та учасники соціального проекту "Переможці" (Вадим Мазніченко, Дмитро Блохін, Сергій Храпко) та її керівник Соломія Вітвіцька, співробітники українського посольства та представники ліванських університетів.

Нагадаємо, документальна стрічка "Процес: російська держава проти Олега Сенцова" буде надаватися для благодійних публічних показів солідарності з режисером, який 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити українських політв'язнів, засуджених у Росії.

Щоб влаштувати показ, треба заповнити заявку за цим посиланням. Стрічку вже показали у Таллінні, Гельсінкі, Будапешті, Шанхаї та Варшаві.

Фільм Аскольда Курова розповідає про суд над Сенцовим і спроби родини, друзів та адвокатів звільнити режисера з в'язниці. Назва стрічки - "Процес" - відсилає до кафкіанського абсурду, показуючи, як у тоталітарній державі жертвою бюрократичної машини може стати будь-яка людина.

Загалом у Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, у тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно засудженого до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-