На показі

На показі "Процесу" у Варшаві збирали кошти для сім'ї Сенцова

Укрінформ
В Українському домі Варшави відбувся спеціальний показ документального фільму "Процес. Російська держава проти Олега Сенцова", під час якого збирали кошти для сім'ї ув'язненого Кремлем українського режисера.

Про це повідомляє прес-служба посольства України у Польщі.

"Відповідно до умов надання права показу дистриб’ютора "Артхаус Трафік", подія супроводжувалася благодійним збором коштів для сім'ї Сенцова", - сказано у повідомленні.

Організатори дякують усім глядачам заходу, яким "не байдужа Україна, не байдужа доля невинно засудженого і ув’язненого режисера Олега Сенцова та інших політичних в’язнів Кремля".

Вони зазначають, що бажаючі підтримати рідних Сенцова зможуть особисто, перерахувавши гроші на рахунок:

European Film Academy e.V. 

IBAN: DE69 1005 0000 0190 3335 70  

BIC/SWIFT: BELADEBEXXX 

Reason for payment: Donation for Oleg Sentsov 

Нагадаємо, документальна стрічка "Процес: російська держава проти Олега Сенцова" буде надаватися для благодійних публічних показів солідарності з режисером, який 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити українських політв'язнів, засуджених у Росії.

Щоб влаштувати показ, треба заповнити заявку за цим посиланням. Стрічку вже показали у Таллінні, Гельсінкі, Будапешті та Шанхаї.

Фільм Аскольда Курова розповідає про суд над Сенцовим і спроби родини, друзів та адвокатів звільнити режисера з в'язниці. Назва стрічки - "Процес" - відсилає до кафкіанського абсурду, показуючи, як у тоталітарній державі жертвою бюрократичної машини може стати будь-яка людина.

Загалом у Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, у тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно засудженого до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-