В Ризі розпочалося традиційне Свято пісні та танцю за участі українських колективів

В Ризі розпочалося традиційне Свято пісні та танцю за участі українських колективів

Фото, відео
Укрінформ
1 липня в Ризі почалося масштабне XXVI Свято пісні та XVI Свято танцю, що проходить раз на 5 років, та триватиме до наступної неділі.

В ньому беруть участь 43 тис. виконавців з усієї країни в тому числі й українські колективи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Все почалося з церемонії підняття прапору та концерту-відкриття XXVI Свята пісні і XVI Свята танцю «Я єсмь...», що пройшов в Домському соборі Риги з участю Президента Латвії Раймондса Вейоніса в національному костюмі. Духовну музику виконували 5 хорів та орган.

Потім вулицями міста пройшов яскравий традиційний парад учасників Свята в національних костюмах. А ввечері на ризькому стадіоні Skonto розпочалися заходи відкриття фестивалю - не для глядачів, спочатку вшановували самих учасників. В святі беруть участь й українські колективи зокрема з міст Вангажі, Резекне, Вентспілс.

Читайте також: У Ризі пройшло щотижневе пікетування посольства РФ

Свято пісні та танцю в цьому році - особливе, бо воно є частиною великих урочистостей на честь 100-річчя Латвії. Протягом тижня пройде 65 різних заходів, 44 з яких будуть безкоштовними. Концерти транслюватимуться по місцевому ТБ та на трьох великих екранах, розставлених в центрі Риги, а також в інших найбільших містах Латвії.

В Ризі розпочалося традиційне Свято пісні та танцю с участю українських колективів

Перше Свято пісні пройшло в 1873 році. Воно переривалося лише в роки світових війн. Пізніше до Свята пісні додалося й Свято танцю. Свято пісні та танцю, що проходить кожні п’ять років, є однією з засадничих основ національної ідентичності громадян Латвії.

Завершиться свято ввечері 8 липня чотирьох-годинним концертом на великому Співочому полі, спеціально для цього створеному, в ризькому Межа-парку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-