Фільм Лозниці потрапив до списку кращих у 2018 році - The Guardian

Фільм Лозниці потрапив до списку кращих у 2018 році - The Guardian

Укрінформ
Стрічка українського режисера Сергія Лозниці "Лагідна" ( "Кроткая") увійшла до списку найкращих фільмів, які вийшли з початку 2018 року.

Відповідний перелік склало та опублікувало британське видання The Guardian.

"Жахлива російська притча про жінку, яка намагається знайти свого чоловіка у сибірській в’язниці, пробираючись через задуху бюрократичних затримок і тяганини… Це – принаймні, спочатку – брутально реалістичне кіно веде його героїню у паломництво крізь безмежний, бездоріжний ліс національного страждання", – йдеться в описі про фільм.

Загалом до списку, складеного експертами видання, увійшло 38 фільмів різних жанрів і напрямків: байопік "Темні часи", драма "Три білборда біля кордону Еббінга, Міссурі" та тріумфатор Оскара "Форма води".

Переглянути повний список фільмів можна тут.

Фільм-драма Сергія Лозниці "Лагідна" є копродукцією Франції, Німеччини, Нідерландів і Литви. 

Сценарій стрічки створено за мотивами однойменного оповідання Федора Достоєвського ("Кроткая"). Світова прем'єра картини відбулася в основному конкурсі 70-го Каннського міжнародного кінофестивалю, а українському глядачеві фільм представили під час 8-го Одеського МКФ.

Лозниця розмістив героїв у непривітних реаліях сучасної російської провінції. За сюжетом, отримавши назад посилку, відправлену ув’язненому чоловіку, жінка із російського села вирушає у безнадійну подорож, аби дізнатися, що сталося з ним.

Стрічка вийшла в обмежений прокат в Україні 12 жовтня 2017 року.

Нагадаємо, минулого місяця на 71-му Каннському фестивалі художній фільм Сергія Лозниці "Донбас" отримав приз за режисуру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-