Світовий конгрес українців вимагає звільнити Сенцова

Світовий конгрес українців вимагає звільнити Сенцова

Укрінформ
Світовий конгрес українців привітав ухвалення Європейським парламентом резолюції із вимогою до РФ негайно звільнити Сенцова.

Про це заявив президент СКУ Євген Чолій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Світовий конгрес українців вітає резолюцію Європейського парламенту щодо Росії, зокрема відносно українського політичного в'язня Олега Сенцова, що була підтримана більшістю 14 червня 2018 р.", - зазначив Чолій.

За його словами, у контексті голодування Олега Сенцова та інших українських політв'язнів резолюція є "відповіддю на кричущі порушення Російською Федерацією прав людини, незаконні затримання, судові процеси, ув'язнення та катування українських громадян з політичних міркувань".

Чолій додав, що повністю підтримує вимоги Європарламенту й теж закликає негайно звільнити Сенцова. "СКУ приєднується до заклику Європейського парламенту негайно і беззастережно звільнити Олега Сенцова та всіх інших українських політичних в'язнів, яких переслідує Російська Федерація", - наголосив він.

Читайте також: Вашингтон занепокоєний голодуванням Сенцова, Клиха, Шумкова й Балуха

Нагадаємо, що резолюція, підтримана 485 європейськими депутатами, суворо засуджує вирок, винесений Олегу Сенцову судом Ростова-на-Дону у 2015 році, та підтверджує невизнання юрисдикції російських судів в окупованому Криму.

Як відомо, український режисер Олег Сенцов засуджений російським судом до 20 років ув'язнення за сфабрикованим звинуваченням у підготовці терактів в анексованому Росією Криму. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення усіх українських політв'язнів у РФ.

Усього в Росії та анексованому Криму утримуються близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-