У Німеччині триває суд над українським водієм

У Німеччині триває суд над українським водієм

Укрінформ
У німецькому місті Менхенгладбах, федеральна земля Північний Рейн-Вестфалія, триває суд над 49-річним водієм з України Валерієм Я.  

Про це кореспонденту Укрінформу розповів генеральний консул України в Дюссельдорфі Владислав Єгоров.  

«Cуд триває з середини травня. Генконсульство стежить за процесом, співробітник представництва кілька разів відвідував громадянина України, також членам сім'ї була надана допомога з отриманням дозволу на відвідування», - повідомив Єгоров.

За словами дипломата, німецьке правосуддя налаштоване жорстко, Я. загрожує, враховуючи обтяжуючі обставини, не менше 5 років в'язниці.  

Як раніше повідомляло агентство, 48-річний (на той момент) киянин Валерій Я. 27 грудня 2017 року, перебуваючи за кермом 40-тонної фури з українськими номерами, на швидкості 71 км/год протаранив поліцейський автомобіль недалеко від німецько-голландського кордону.

В результаті загинула 23-річна співробітниця поліції, ще двоє поліцейських отримали важкі травми. У крові підсудного виявлено близько 2,6 проміле алкоголю. Адвокат Я. розповів, що його підзахисний прийняв знеболюючі таблетки, а коли ті не вгамували біль, спробував заглушити її горілкою. Про те, що сталося на автобані А61, українець, за його твердженням, не пам'ятає.

Фото: Theo Titz / dpa, Sascha Rixkens / bild.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-