У Роттердамі вшанували пам’ять керівника ОУН Євгена Коновальця

У Роттердамі вшанували пам’ять керівника ОУН Євгена Коновальця

Фото
Укрінформ
У Роттердамі вшанували пам'ять керівника Організації українських націоналістів полковника Євгена Коновальця.

Заходи пройшли у зв'язку з 80-ми роковинами його загибелі, повідомили кореспонденту Укрінформу у Посольстві України в Нідерландах.

Вшанувати пам'ять Коновальця на роттердамське кладовище Кросвейк до його могили прийшли співробітники Посольства України у Нідерландах, представники української громади, а також Військової школи імені Є.Коновальця та громадяни Нідерландів, які небайдужі до історії та сьогодення України.

Поминальну відправу за Коновальцем та молебень за Україну провів вікарій єпархії св. Володимира Великого у Парижі УГКЦ Михайло Романюк.

«Пам’ять про такі особистості має надихати українську націю, особливо нині, у складні для України часи боротьби з російською агресією, зміцнювати національну ідентичність», - наголосили у Посольстві України в Нідерландах.

Як повідомлялося, полковник армії Української народної армії та керівник ОУН Єген Коновалець був убитий у 1938 році за наказом Сталіна агентом НКВД Судоплатовим у готелі Атланта (Роттердам). Похований на кладовищі Кросвейк. З 1938 року могилою опікуються Українське національне об’єднання Канади та Українська стрілецька громада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-