В Чехії відбувся український мистецький фестиваль

В Чехії відбувся український мистецький фестиваль

Укрінформ
У галереї Plastik чеського містечка Горжице під патронатом Посольства України відбувся український мистецький фестиваль.

Про це йдеться на сайті Посольства України в Чеській Республіці

У суботу, 9 червня, біля "вежі незалежності" містечка Горжице пройшла урочиста церемонія вшанування вояків Чехословацьких легіонів, які сто років тому вибороли чехословацьку незалежність. 

Особливістю цих урочистостей стало те, що відбулися вони під знаком України - почесним гостем став український Посол, а у заходах взяла участь делегація міста Зборів, що на Тернопільщині, на чолі з його мером Русланом Максимівим, який привіз капсулу зі зборівською землею для того, щоб сьогодні її було урочисто закладено у фундамент реконструкції "вежі незалежності".

Після офіційних урочистостей у горжицькій галереї "Пластик" під патронатом Посольства України відбувся український мистецький фестиваль, на якому були представлені роботи празького художника українського походження Олександра Онищенко та українських скульпторів Руслана Високих, Ганни Стасенко та Слави Леонтьєва. Відвідувачі фестивалю мали можливість скуштувати українські національні страви та почути українські пісні у виконанні фольклорного гурту з м. Градец Кралове "Радість".

З нагоди чесько-українського фестивалю над міською ратушею було вивішено український прапор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-