Українці в Новій Зеландії долучилися до кампанії на підтримку Сенцова

Українці в Новій Зеландії долучилися до кампанії на підтримку Сенцова

Укрінформ
Українські громади з різних частин Нової Зеландії взяли участь у міжнародній кампанії на підтримку українських політв'язнів та, зокрема, виступили з вимогами звільнення Олега Сенцова.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу з посиланням на Асоціацію українців Нової Зеландії.

«Ми визнаємо попередній внесок Нової Зеландії у формування позиції міжнародного співтовариства щодо підтримки прав людини. Ми просимо вас послідовно залишатись на цій позиції і звернутися до російського Уповноваженого з прав людини з вимогою негайного звільнення українських політв'язнів та засудити це порушення прав людини. Ми твердо віримо, що узгодженими міжнародними закликами до російського керівництва можна запобігти людській трагедії і врятувати життя Олега Сенцова та інших українських політв'язнів. Ваше негайне втручання матиме значну вагу. Це буде ще одним важливим показником тісного зв'язку між Новою Зеландією і Україною та засвідчить стійку позицію Нової Зеландії щодо захисту прав людини, незалежно від того, де відбулося їх порушення», - з такими закликами до уряду НЗ звернулися Асоціація українців Нової Зеландії, Українська громада Веллінгтона та Фонд підтримки української освіти.

Читайте також: У парламенті Канади закликали покарати викрадачів Сенцова

В Асоціації українців Нової Зеландії також зауважили, що попри однозначний осуд міжнародним співтовариством дій Російської Федерації на території України та їх визначення як дій іноземного агресора (наприклад, трагедія MH17), російська влада продовжує порушувати суверенітет України та принципи міжнародного права.

Тому українці Нової Зеландії вимагають оголошення офіційної позиції уряду країни з цього питання та здійснення вимог на міжнародному рівні щодо негайного звільнення Сенцова.

Як повідомлялося, український режисер і політичний в'язень Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування із вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у РФ.

Нині в Росії і анексованому Криму утримують 64 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

1-2 червня пройшла глобальна акція на підтримку Сенцова, в рамках якої по всьому світу вимагали від Росії звільнити Сенцова та інших політв'язнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-