Українська бабуся-іммігрантка стала героїнею популярної дитячої книжки в США

Українська бабуся-іммігрантка стала героїнею популярної дитячої книжки в США

Укрінформ
76-річна Віра Мороз, яка проживає в місті Портленд, штат Орегон, стала прототипом для героїні дитячої історії "Беш і Люсі зустрічають команду Віри та чарівних звірів".

Про це повідомляє Ukrainian People.

Книга, написана подругою доньки пані Віри, Лісою Кохн, у співавторстві з 9-річним сином Майклом – названим онуком пані Віри, побачила світ у травні 2018 року. 

У книжці пані Віра є тренером успішної дівчачої футбольної команди та помічницею міського голови. Автори так описують її в книжці:

"Її форма була зшита блакитним і золотим українськими кольорами, і вона та її гравці носили у волоссі квіткові композиції в українському стилі. Команда Віри перехитрила, випередила, перекричала і перемогла кожну команду дівчат у місті, країні та штаті".

У реальному житті пані Віра ніколи не була професійним тренером, але вона нерідко грає у футбол із рідними онуками і Майклом. Вона також проводила час із собакою Люсі, яка дуже любила приносити м’яч, коли його кидали. Власне, це наштовхнуло Майкла на ідею зробити Люсі в книжці прихильницею футболу.

Пані Віра потрапила в книжку невипадково:

"Разом із Майклом ми вирішили обрати тему "сили дівчат", Тоді я запитала його, кого б він назвав як трьох людей, яких він знає, що володіють "силою дівчат", і він першою назвав Віру", - пояснює авторка.

Ліса та Майкл почали разом писати книжки, коли Майклу було п’ять років. У той час якраз померла їхня собака Люсі, і це був їхній спосіб, щоб упоратися з болем втрати. Люсі стала головною героїнею книжки, яка всюди супроводжує хлопчика Беша (образ оснований на Майклові). Книжка про пані Віру стала третьою в серії.

фото: ukrainianpeople

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-