У Білорусі на фестивалі національних культур пройшла українська хода

У Білорусі на фестивалі національних культур пройшла українська хода

Фото
Укрінформ
Українська громада та дипломати в Білорусі долучилися до театралізованого маршу національних культур, що проходив у білоруському Гродно.

Як інформує прес-служба КонсульстваУкраїни в Бресті, захід відбувався в рамках XII Республіканського фестивалю національних культур 1-2 червня.

"Спільно з представниками української діаспори в Білорусі Консул-керівник Консульства України в Бресті А.Н.Діденко та консул В.В.Пантус взяли участь у театралізованому марші національних культур, що проходив у центральній частині м. Гродно", - повідомили у дипустанові.

Також українські дипломати разом з представниками різних національностей посадили на Алеї дружби  Дерево "щастя" - молодий дуб "як символ довголіття самого фестивалю національних культур і всіх, хто живе в Білорусі".

Окрім того, на раніше висаджених деревах представниками українського та кримськотатарського народів висіли українські національні стрічки.

Як відомо, алею дружби у Коложському парку м.Гродно заклали на ювілейному фестивалі ще у 2014 році як втілення ідеї міжнаціональної спільності народів, які живуть у злагоді на білоруській землі.

Фото: brest.mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-