Українські діти в Іспанії долучилися до створення

Українські діти в Іспанії долучилися до створення "Книги Миру"

Укрінформ
У Мадриді діти з української діаспори в Іспанії долучилися до національного проекту створення "Книги Миру".

Про це повідомляє прес-служба Президента України Петра Порошенка.

«Це дуже важлива ініціатива, в якій діти всієї України, з усіх куточків - від Закарпаття до Луганська, і українці з усього світу, сьогодні з Мадрида, з Іспанії, доповнили (сторінки цієї книги - ред.) своїми малюнками, написали вірші і побажання», - сказав Порошенко.

Дружина Президента Марина Порошенко продемонструвала альбом, в якому українські діти залишають свої сімейні фотографії та підписують їх побажаннями про мирне життя.

До «Книги Миру» вже приєднались 23 регіони України, а також представники діаспор зі США, Канади, Туреччини та Португалії. До цьогорічного Дня Незалежності України сторінки «Книги Миру» заповнять діти з Криму та Київщини, після чого відбудеться урочиста презентація цього фотоальбому.

Президент повідомив, що нові сторінки «Книги Миру» заповнили перед початком служби у Кафедральному соборі Альмудена в Мадриді. 

«Всі ці діти, які зараз знаходяться поруч зі мною, попросили у Бога миру – миру для України. А коли може настати мир? Лише тоді, коли російські загарбники покинуть українську землю і коли український прапор і український герб повернуться на український Донбас. У Донецьк, Луганськ, до українського Криму. Я переконаний, що з нашою спільною молитвою це станеться найближчим часом», - зазначив Президент.

Він також зауважив, що йому надзвичайно приємно, що діти, які зібралися на спільну молитву про мир, ходять до церкви, вивчають українську мову, люблять Україну і тримають Україну в серці.

Читайте також: Порошенко подякував українцям Іспанії за допомогу воїнам на Донбасі

По завершенні молитви присутні у соборі заспівали Гімн України.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Порошенко 2-4 червня з офіційним візитом перебуває в Королівстві Іспанія. У неділю він разом з дружиною взяв участь у молебні за мир у Кафедральному соборі Альмудена в Мадриді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-