Україна підпише угоду про соцзахист українців у Іспанії

Україна підпише угоду про соцзахист українців у Іспанії

Укрінформ
Україна підпише з Іспанією нову двосторонню угоду про соціальне забезпечення, яка дозволить краще захистити інтереси українців і української громади в Іспанії.

Про це Президент України Петро Порошенко сказав, виступаючи перед іспанською громадою у Кафедральному соборі Альмудена в Мадриді.

"Ми високо цінуємо створення Іспанією сприятливих умов для забезпечення культурних та освітніх питань українців. Хочу повідомити вам ще одну новину. За моїм дорученням завершується наша спільна робота з іспанськими друзями над двосторонньою угодою про соціальне забезпечення - на заміну попередній угоді, яка була підписана 22 роки тому, у 1996 році. Так само, як 22 роки не було візиту українського Президента до Мадрида, до Іспанії. Підписання цієї угоди найближчим часом дозволить зняти деякі проблемні питання в соціальній сфері щодо захисту українців і української громади", - зазначив Глава держави.

Він також подякував Іспанії за допомогу Україні у відстоюванні державного суверенітету, територіальної цілісності та незалежності, за тверду позицію щодо невизнання незаконної анексії Криму.

Читайте також: Порошенко подякував українцям Іспанії за допомогу воїнам на Донбасі

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко 2-4 червня з офіційним візитом перебуває в Королівстві Іспанія. Сьогодні він разом з дружиною взяв участь у молебні за мир у Кафедральному соборі Альмудена в Мадриді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-