СКУ закликав підтримати українських політичних в’язнів

СКУ закликав підтримати українських політичних в’язнів

Укрінформ
Світовий конгрес українців просить діаспору закликати до звільнення всіх українських та кримськотатарських політичних в’язнів, незаконно утримуваних Російською Федерацією.

Про це йдеться у заяві, розміщеній на інтернет сторінці СКУ.

«Міжнародне співтовариство має висловити свою позицію щодо цього та посилити тиск на РФ з метою звільнення політв’язнів. Оскільки Росія готується приймати Чемпіонат світу з футболу 2018 р, ми повинні впевнитися, що справжня подоба Російської Федерації, у тому числі її військові дії проти суверенних країн та грубі порушення прав людини, не буде прихована», - наголошується у заяві.

Читайте також: Світове українство вимагає притягнути Росію до відповідальності за МН17

В СКУ нагадали, що 1-2 червня 2018 р. українці по всьому світу виступлять на захист режисера Олега Сенцова, який оголосив голодування у знак солідарності із іншими політичними в’язнями.

«Приєднуйтесь до дій у своїй громаді! Покажіть українським та кримськотатарським політв’язням, що вони не самотні!», - зазначили в СКУ.

Читайте також: Українська діаспора закликає не згортати санкції проти Росії

Як відомо, наразі більше 60 українців, у тому числі кримських татар, незаконно утримуються за безпідставними та політично вмотивованими звинуваченнями у Російській Федерації та Криму. На території Донбасу Російська Федерація утримує 100 заручників, які зазнають від окупаційного режиму тортур та принижень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-