У Будапешті пройшов показ фільму

У Будапешті пройшов показ фільму "Кіборги"

Фото
Укрінформ
У столиці Угорщини пройшов прем’єрний показ художнього фільму українського режисера Ахтема Сеїтаблаєва "Кіборги. Герої не вмирають".

Про це інформує прес-служба посольства України в Угорщині у Фейсбуці.

"29 травня 2018 року в Будапешті з ініціативи Посольства України в Угорщині пройшов показ художнього фільму українського режисера Ахтема Сеїтаблаєва "Кіборги", - йдеться у повідомленні.

Під час презентації стрічки український посол в Угорщині Любов Непоп наголосила, що фільм розповідає про сучасну історію України, про протидію триваючій російській агресії.

"Кожного разу, коли Вас закликатимуть до прагматизму у відносинах з Росією, замисліться, чи готові Ви продати свої цінності, продати душу Європи, якщо Вам дадуть за них гарну ціну. Росія веде війну не лише проти України, а і проти всього світу, втручаючись у вибори, отруюючи своїх опонентів,  використовуючи енергетику як політичну зброю, в тому числі через такі ініціативи як Північний потік-2, поширюючи дезінформацію. Всім цим викликам можна протидіяти лише разом. У фільмі Ви побачите історію українців,  які боролися навіть тоді, коли ситуація здавалася безнадійною. Перемогти у російській гібридні війні можливо. Ми продовжуємо боротися. І разом ми переможемо", - наголосила дипломат.

Також у заході взяли участь автор сценарію фільму Наталія Ворожбит та один із учасників оборони Донецького аеропорту Олександр Терещенко, який проходив реабілітацію в Угорщині.

Як раніше повідомляв Укрінформ, фільм вже був продемонстрований у Відні, Вашингтоні, Варшаві, Гаазі та Брюсселі, Вільнюсі, Загребі та Гельсінках.

До слова, прем'єра кінокартини “Кіборги” відбулася 7 грудня 2017 року.

За словами голови Державного агентства з питань кіно Пилипа Іллєнка, фільм став абсолютним українським рекордсменом вітчизняного прокату за весь період незалежності України. За два місяці прокату стрічку подивилися більше 310 тисяч глядачів, сума зборів становить понад 22,5 млн гривень.

Воєнна драма "Кіборги" присвячена одній із найбільш героїчних сторінок новітньої історії України - обороні Донецького аеропорту. Знімальна група разом із фондом "Повернись живим" започаткували соціальну ініціативу #ЯНебайдужий, завдяки якій 5 грн з кожного купленого квитка йдуть на допомогу сім'ям загиблих у ДАП.

Фото: Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-