Президент СКУ приїхав до Португалії говорити про провокації Росії

Президент СКУ приїхав до Португалії говорити про провокації Росії

Укрінформ
Президент Світового Конгресу Українців Євген Чолій відвідав Португалію, де на зустрічах з представниками парламенту та політичних еліт країни обговорив шляхи запобігання провокаціям Росії.

Про це у Facebook повідомив голова Спілки українців у Португалії Павло Садоха.

«Головне питання - запобігання проведення на території європейської країни - Португалії - заходів, що організовує Російська Федерація і які містять елементи агресії, ксенофобії, міжнаціональної ворожнечі та пропагують терористичні організації ДНР/ЛНР. Як це сталося 6 травня у Лісабоні на організованій російським посольством акції «Безсмертний полк», - повідомив Садоха.

Читайте також: Світове українство вимагає притягнути Росію до відповідальності за МН17

28 травня відбулися зустрічі у парламенті Португалії з віце-президентом парламентської групи Соціал-демократичної партії Португалії (PPD/PSD - найбільша парламентська група) Рубіною Берардо, головою міжпарламентської групи дружби «Україна–Португалія» Рікардо Бещігою та заступником Вищого комісара з питань міграції Ромуналдою Фернандеш.

Україну на зустрічі представляли Президент Світового Конгресу Українців Євген Чолій, Надзвичайний та Повноважний посол України у Португалії Інна Огнівець, голова Спілки українців у Португалії Павло Садоха, другий секретар посольства Валерія Насташенко.

Читайте також: Українська діаспора закликає не згортати санкції проти Росії

Як відомо, 6 травня у Лісабоні, перед відкриттям пісенного конкурсу "Євробачення-2018" було проведено акцію "Безсмертний полк", учасники якої несли, зокрема, прапори Л/ДНР. Пізніше російські ЗМІ повідомили, що у акції також брала участь російська співачка, яка представляла свою країну на конкурсі, Юлія Самойлова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-