Угорського депутата просять скласти мандат за вояж до Криму

Угорського депутата просять скласти мандат за вояж до Криму

Укрінформ
Представники української громади в Угорщині закликали скласти мандат депутата Державного самоврядування українців Угорщини Анатолія Бурого, який торік їздив в окупований Росією Крим в обхід українського законодавства.

Заява, підписана представницею української меншини в парламенті Угорщини Брігітти Суперак та президентом Державного самоврядування українців Угорщини Юрія Кравченка, розміщена на сторінці угорських українців у Facebook.

"Ми різко засуджуємо будь-які відвідини депутатами українських самоврядувань окупованих територій України та участь в офіційних заходах, організованих окупаційною владою. Ми вважаємо абсолютно неприйнятними дії депутата Анатолія Бурого, які несумісні зі статусом депутата Державного самоврядування українців Угорщини, закликаємо його скласти повноваження депутата самоврядування та здати мандат", – йдеться в заяві.

Читайте також: Українців Угорщини закликають покарати їх представника за поїздку в Крим

5 травня посол України в Угорщині Любов Непоп закликала українську громаду в цій країні дати «належну оцінку» візиту Бурого до анексованого Росією Криму.

Як йшлося в її заяві, депутат Державного самоврядування українців Угорщини, голова самоврядування українців ХХ району Будапешта Анатолій Бурий у травні 2017 року їздив до Алушти, де просував ідею налагодження контактів між Угорщиною й окупаційною владою Криму і давав інтерв’ю місцевим ЗМІ.

МЗС України неодноразово застерігало іноземних громадян і осіб без громадянства від незаконних поїздок до анексованого Криму.

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-