Українці у Лісабоні провели акцію на підтримку Сенцова

Українці у Лісабоні провели акцію на підтримку Сенцова

Відео
Укрінформ
Українська громада у Лісабоні провела акцію на підтримку вимог незаконно засудженого у РФ українського режисера Олега Сенцова, який оголосив у колонії безстрокове голодування.

Під час акції було зачитане звернення, яке буде направлене в посольства різних країн у Португалії, до політичних та урядових інституцій, повідомляється на сайті Спілки українців у Португалії.

"Олег вимагає звільнення всіх українських політичних в'язнів Кремля, при цьому про власне звільнення він не просить. Завзятість і принциповість Олега дозволяють думати, що він дійсно піде до кінця і готовий голодувати аж до смертельного результату, якщо його вимоги не виконають. У цих умовах ми не можемо мовчати і залишатися байдужими", - йдеться у зверненні.

Як зазначається у документі, в РФ нині 64 громадянина України з політичних мотивів позбавлені свободи та права на справедливе судочинство. До них застосовують тортури, чинять тиск, люди перебувають у неприйнятних умовах ув'язнення, втрачають фізичне та психічне здоров'я. До них не допускають українських консулів і не надають належної медичної допомоги. У деяких з них терміни несправедливого ув'язнення досягають 22 років.

"Українські митці, науковці, громадські діячі звертаються до світової громадськості проявити солідарність з Україною і вимагати у політичного керівництва РФ термінового звільнення Олега Сенцова ті інших політичних вязнів, що утримуються у тюрмах РФ. На нашу думку, однією з форм цивілізованого тиску на Москву, міг би бути бойкот і неучасть у чемпіонаті світу з футболу 2018, що має пройти в РФ", - йдеться у зверненні.

Читайте також: Макрон і Путін поговорили про мінські угоди та Сенцова

Як повідомлялося, український режисер Олег Сенцов був затриманий у березні 2014 року російськими спецслужбами в анексованому Росією Криму разом з активістом Олександром Кольченком. Їх обвинуватили в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва вини не визнали.

Сенцов оголосив безстрокове голодування 14 травня 2018 року, заявивши, що припинить його лише у разі звільнення всіх українських політв'язнів, які утримуються в РФ.

Фото, відео: spilka.pt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-