Еммі Андієвській у Мюнхені вручили Шевченківську премію з літератури

Еммі Андієвській у Мюнхені вручили Шевченківську премію з літератури

Фото
Укрінформ
Українській письменниці та художниці Еммі Андієвській у Мюнхені вручили диплом і почесний знак лауреата Шевченківської премії з літератури-2018. 

Про це йдеться на офіційній сторінці Генерального консульства України в Мюнхені.

"23 травня в Генконсульстві відбулася урочиста церемонія вручення громадянці США і мешканці Мюнхена українського походження Еммі Андієвській Диплома і Почесного знака лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, присудженої їй Указом Президента України № 60/2018 за книги поезій "Щодення: перископи", "Маратонський біг", "Шухлядні краєвиди", "Бездзиґарний час", "Міста-валети", - повідомили у дипустанові.

Як повідомлялося, Емма Андієвська за станом здоров’я не змогла взяти участь в офіційній церемонії вручення премій Президентом України у Києві 9 березня 2018 року, а також з тієї ж причини не змогла прийняти запрошення Петра Порошенка прибути для вручення Премії до Берліна під час офіційного візиту Глави держави до Німеччини у квітні цього року. Тому скромну, але урочисту церемонію було проведено у приміщенні Генерального консульства.

Емма Андієвська — українська письменниця, поетеса і художниця, що працює у стилі сюрреалізму та герметизму. Вона авторка 45 поетичних і прозових книжок та 17 тисяч картин.  Андієвська народилася в Донецьку, який тоді, в 1931 році, ще називався Сталіно, потім родина переїхала до Києва.

Під час Другої світової війни разом з мамою 12-річна Емма виїхала до Німеччини і прожила там майже все життя. Її картини виставлялися у багатьох країнах світу, вона є однією з найвідоміших у світі українських мисткинь.

Фото: munich.mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-