СКУ засудив атаку бойовиків на житлові райони Донбасу

СКУ засудив атаку бойовиків на житлові райони Донбасу

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) засудив терористичні атаки російськими окупаційними силами житлових районів Донбасу та закликав міжнародну спільноту посилити тиск на РФ, а також підтримати розміщення миротворчої місії ООН на окупованих територіях Східної України.

Заява СКУ опублікована на сайті організації.

«Світовий конгрес українців рішуче засуджує цілеспрямовані терористичні атаки окупаційних сил Російської Федерації на цивільних осіб у житлових районах Донбасу. Використання окупаційними силами важкої артилерії є грубим порушенням Мінських домовленостей та виявом тотальної зневаги до людського життя», - йдеться у заяві.

Президент СКУ Євген Чолій закликав міжнародну спільноту, включно з правозахисними та гуманітарними організаціями, посилити тиск на Російську Федерацію, щоб вона припинила порушувати Мінські домовленості, а також підтримати розміщення миротворчої місії ООН на окупованих територіях Східної України для забезпечення захисту цивільних осіб.

Читайте також: Обстріл околиць Торецька триває, з центру реабілітації евакуювали 34 дитини

Як повідомлялося, у ніч на 17 травня 2018 р. житлові райони в селі Троїцьке Луганської області були обстріляні артилерійським вогнем, внаслідок чого постраждала ціла родина - 13-річний хлопчик і його батько були вбиті, мати померла від травм у лікарні, а ще один син зазнав поранень. Вранці того ж дня збройні сили РФ обстріляли центр міста Світлодарськ Донецької області, пошкодивши кілька житлових будинків та подвір’я школи, в якій перебувало 387 дітей та 46 осіб персоналу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-